Temamøder

Et temamøde om natarbejde kan arrangeres for både hele enheder, en eller flere afdelinger eller et afsnit. Et temamøde er for alle medarbejdere, der arbejder om natten samt deres ledelse og arbejdsmiljøorganisation. Temamødet indeholder oplæg og dialog om de forskellige aspekter af det at arbejde om natten. Undervejs at drøfter vi emner, der er aktuelle for jeres arbejdsplads. Efter dette møde har både medarbejdere og ledelse fælles vidensgrundlag og god baggrund for at kunne optimere arbejdsmiljøet for natarbejderne.

Helbredssamtaler

Helbredssamtalen er en individuel og fortrolig samtale med den enkelte medarbejder, der har natarbejde. Helbreds­samtalen kan hjælpe dig med at finde ud af, om natarbejde påvirker dit helbred og trivsel. Du får råd og vejledning til at forebygge gener og eventuelle helbredsproblemer samt fremme din trivsel. Hvis der spores tegn på helbredsmæssige konsekvenser som følge af natarbejdet, henvises medarbejderen til yderligere undersøgelse hos egen læge.

Efter helbredssamtalerne modtager arbejdsmiljøorganisationen for det enkelte område en tilbagemelding, som fokuserer på de eventuelle generelle problematikker eller medarbejdernes bud på forbedringer.

Denne fremgangsmåde er udarbejdet på baggrund af erfaringerne fra de tidligere amter og i samarbejde med Arbejdsmedicinsk Klinik. Herudover følger den anbefalingerne fra Arbejdstilsynet.

Kontakt os, hvis du vil have råd og vejledning, ønsker at arrangere et temamøde eller bestille helbredssamtaler, eller andet, målrettet netop jeres forhold.

Hent Region Midtjyllands pjece "Et godt liv med natarbejde - Gode råd til dig der arbejder mens andre sover".

Brystkræft og natarbejde

Kvinder, som er i behandling for brystkræft eller i aktiv kontrol for tilbagefald af sygdommen, rådes til at undgå natarbejde.

Resultater fra dyreforsøg samstemmende viser, at melatoninmangel accelererer væksten af en svulst. Kontrolperioden for tilbagefald af sygdom varer normalt 5 år.